Wie is Pernille eigenlijk?


Pernille La Lau werd geboren op 18 september 1971.
Tijdens haar studie aan de HES en de Hogeschool Holland in Amsterdam, waar zij haar baccalaureaat behaalde in de specialisatie 'International Marketing Management', heeft zij al verschillende ervaringen opgedaan in de radio- en TV-wereld.
Zo begon zij als twaalfjarige haar carrière in 1983 bij het radioprogramma "Avro's Sportpanorama Junior".

Ook was zij zowel voor als achter de schermen intensief betrokken bij het jongerenprogramma "Club Veronica". De meeste bekendheid heeft Pernille echter gekregen als presentatrice van "Postcode Bingo". Kenmerkend voor Pernille zijn haar brede interesse en haar enthousiasme voor alles wat betreft het maken van programma's.
Zo is zij naast haar presentatiewerk ook achter de schermen in meerdere functies actief. Haar interesse gaat vooral uit naar het schrijven en redigeren van teksten, het geven van voice-over en het monteren van reportages. Mede dankzij de verre reizen die zij heeft gemaakt voelt Pernille zich naast binnenlands nieuws ook betrokken bij nieuws uit het buitenland.

Haar voorliefde voor nieuws en haar bezigheden zowel voor als achter de schermen komen samen in haar werkzaamheden voor Actienieuws. De samenwerking met een groep jonge enthousiaste medewerkers maakt het werken voor Actienieuws alleen nog maar leuker.


Ik ben hard op zoek naar foto's of ander materiaal omdat er van Pernille heel weinig te vinden is...
heb je vragen en/of opmerkingen? Email me dan even: beertjeman@zonnet.nl

Terug